Glisemik İndeks | Servis (gr) | Karbonhidrat Servis (gr) | Glisemik Yük | |
Glukoz (Referans şeker) | 100 | 10 | 10 | 10 |
Toz şeker | 73 | |||
Süt | 46 | 250 | 12 | 4 |
Çikolata (Sütlü) | 42 | 50 | 31 | 13 |
Çikolata (Bitter) | 23 | 50 | 26 | 6 |
Bal | 58 | 28 | 21 | 12 |
Dondurma | 57 | 50 | 10 | 6 |
Corn flakes | 92 | |||
Ekmek | ||||
Beyaz ekmek | 72 | 30 | 15 | 11 |
Hamburger | 66 | 95 | 25 | 17 |
Tam buğday ekmeği | 38 | |||
Çavdar ekmeği | 50 | |||
Makarna (Spagetti) | 48 | 180 | 48 | 23 |
Pirinç pilavı | 83 | 150 | 36 | 30 |
Bulgur pilavı | 46 | 150 | 26 | 12 |
İçecekler | ||||
Kola | 63 | 250 | 26 | 16 |
Fanta | 68 | 250 | 34 | 23 |
Meyve suları (Taze) | ||||
Portakal suyu | 46 | 250 | 26 | 12 |
Greyfurt suyu | 48 | |||
Elma suyu | 44 | 250 | 30 | 13 |
Üzüm suyu | 52 | 120 | 16 | 8 |
Havuç suyu | 43 | 250 | 23 | 10 |
Meyveler | ||||
Kiraz | 22 | |||
Vişne | 22 | |||
Erik | 24 | |||
Greyfurt | 25 | |||
Elma | 40 | 120 | 16 | 6 |
Kayısı | 57 | 120 | 9 | 5 |
Muz | 58 | 120 | 23 | 13 |
Üzüm (Siyah) | 59 | 120 | 18 | 11 |
Portakal | 40 | 120 | 11 | 4 |
Şeftali | 56 | 120 | 8 | 5 |
Armut | 42 | 120 | 11 | 5 |
Erik (papaz) | 53 | 120 | 11 | 6 |
Böğürtlen | 40 | |||
Karadut | 40 | |||
Çilek | 40 | 30 | 20 | 8 |
Karpuz | 80 | 120 | 6 | 5 |
Kurubaklagil | ||||
Kuru fasulye | 40 | 150 | 15 | 6 |
Barbunya | 33 | 150 | 23 | 8 |
Mercimek (Yeşil) | 40 | 360 | 37 | 15 |
Mercimek (Kırmızı) | 21 | 150 | 14 | 5 |
Nohut | 42 | |||
Kuru bakla | 79 | |||
Sebzeler | ||||
Havuç (çiğ) | 16 | 80 | 8 | 1 |
Havuç (haşlanmış) | 33 | 80 | 5 | 2 |
Fırın patates | 69 | 150 | 27 | 19 |
Patates püresi | 83 | 150 | 20 | 17 |
Lahana | 0 | |||
Karnabahar | 0 | |||
Brokoli | 0 | |||
Enginar | 0 | |||
Kereviz | 0 | |||
Patlıcan | 0 | |||
Taze fasulye | 48 | |||
Turp | 15 | |||
Yer elması | 15 | |||
Kabak | 0 | |||
Biber | 0 | |||
Kuru kayısı | 30 | 60 | 27 | 8 |
Mısır (Tatlı) | 60 | 80 | 18 | 11 |
Kuru üzüm | 66 | 60 | 43 | 28 |
GLİSEMİK İNDEKS SIRALI TABLOSU
Glisemik İndeks | |
100% | Glukoz |
80-90% | Havuç Patates Bal Corn flakes Karpuz Patates püresi |
70-79% | Beyaz ekmek Pirinç |
60-69% | Fırın patates Tatlı mısır Müsli Kırmızı pancar Muz Kuru üzüm Kola Fanta |
50-59% | Spagetti (boeyaz) Bezelye Yer elması Dondurma Kayısı Şeftali Üzüm suyu Erik |
40-49% | Spagetti (tam buğday) Yulaf unu Kuru fasulye) Bulgur pilavı Tam yağlı süt Armut Çilek Portakal Portakal suyu Elma suyu Havuç suyu Çikolata (sütlü) |
30-39% | Nohut Barbunya Yeşil mercimek Elma Yoğurt Domates çorbası |
20-29% | Kırmızı mercimek |
10-19% | Yer fıstığı |