BİR HAFTALIK ÖRNEK MÖNÜ



PAZARTESİ

Kahvaltı
 (08.00-09.00)
İki adet yumurta (Suda haşlanarak rafadan, ya da kayısı kıvamında hazırlanmış. Tereyağında peynirli omlet de yapılabilir.)
8-10 adet tuzu alınmış yeşil ya da siyah zeytin
Bir avuç içi kadar beyaz peynir
4-5 adet gün kurusu kayısı
Şekersiz bitki çayı, su ya da meyve çayı
Bir (ince belli) çay bardağı ceviz (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Öğle yemeği (13.00-14.00)
Bir avuç içi kadar dana söğüş,
Bol salata ve
Zeytinyağlı fasulye
Salata olarak dilimlenmiş ya da rendelenmiş turp ve havuç veya mevsim salatası, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile hazırlanmalıdır.
Bir su bardağı tuzsuz ayran
Arzu edildiği kadar şekersiz bitki çayı ya da su

Ara öğün (şart değil) (15.00)
Yarım su bardağı kadar ceviz
Şekersiz olarak sevdiğiniz herhangi bir çay ya da taze limonlu su

Akşam yemeği (18.00-19.00)
Balık,
Yeşil soğan, roka ve turp (Salata bol miktarda hazırlanıp, içine, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile birlikte tane keten tohumu ilave edilerek hazırlanmalıdır.)


SALI

Kahvaltı
 (08.00-09.00)
Kayısı kıvamında suda haşlanmış iki yumurta (Saf tereyağı ya da zeytinyağı ile omlet veya menemen de yapılabilir)
8-10 adet tuzsuz zeytin,
Bir avuç içi kadar beyaz peynir,
2-3 adet çarliston yeşil biber,
5-6 adet minik domates,
Şekersiz çay ya da süt,
Bir (ince belli) çay bardağı fındık (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fındık mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Ara öğün (şart değil) (10.00)
Yarım su bardağı kadar ceviz,
Bol su, ya da yeşil çay

Öğle yemeği (13.00-14.00)
Bir tabak zeytinyağlı barbunya, ya da etli sebze yemeği,
Lahana, ya da karnabahar salatası (Çiğ ya da buğulanmış olabilir)
Bir su bardağı ayran, ya da bir kase yoğurt

Ara öğün (şart değil) (15.00)
Bir orta boy elma, ya da mevsim meyvesi,
Bir kase yoğurt (Mümkünse evde mayalanmış veya geleneksel usulle üretilmiş. Kesinlikle diyet olmayacak)
Şekersiz çay, ya da bir fincan Türk kahvesi. Nescafe olarak bilinen granül kahveler işlenmiş gıda oldukları için yasak

Akşam yemeği (18.00-19.00)
Balık ızgara (Fırında veya buğulama usulü de pişirilebilir)
Bir tabak pilaki,
Roka, yeşil soğan, maydanoz ve bir tatlı kaşığı keten tohumu (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir.)
İki kibrit kutusu kadar tahin helvası



ÇARŞAMBA

Kahvaltı
 (08.00-09.00)
Kayısı kıvamında suda haşlanmış iki yumurta (Saf tereyağı ya da zeytinyağı ile omlet veya menemen de yapılabilir)
Bir avuç içi kadar beyaz peynir,
2-3 adet tatlı kırmızı biber,
Yeşil çay, ya da sevilen bitki çayı,
Bir çay bardağı (ince belli) Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Ara öğün (şart değil) (10.00)
Tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmamış ve mümkünse yeni kırılmış olmalı)
Bol su ya da bitki çayı

Öğle yemeği (13.00-14.00)
Bir bardak zeytinyağlı taze yeşil fasulye,
3-4 adet ızgara köfte,
1 kase yoğurt,
Turp ve havuç rendelenerek hazırlanmış salata ve bir tatlı kaşığı keten tohumu (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir.)
Bol su, veya ayran

Ara öğün (şart değil) (15.00)
Bir elma, ya da armut,
1 kase yoğurt

Akşam yemeği
 (18.00-19.00)
3-4 kalem kuzu pirzola, ya da avuç içiniz kadar bonfile ızgara,
Zeytinyağlı enginar, ya da bir tabak taze bakla,
Mevsim salatası ve bir tatlı kaşığı keten tohumu


PERŞEMBE

Kahvaltı
 (08.00-09.00)
İki yumurta ile hafif ateşte tereyağı ile pişirilmiş peynirli omlet,
8-10 adet tuzsuz zeytin,
Bir avuç içi kadar beyaz peynir,
1-2 adet çarliston yeşil biber, ya da 1-2 adet salatalık,
Taze maydanoz ve kırmızıvbiber,
Yeşil çay, ya da sevilen bir bitki çayı,
Bir (ince belli) çay bardağı ceviz içi (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Ara öğün (şart değil) (10.00)
Bir avuç içi kadar tuzsuz yerfıstığı, ya da badem içi (Mümkünse yeni kırılmış olmalıdır)
Taze limon eklenmiş bol su, ya da bitki çayı

Öğle yemeği (12.00- 13.00)
Bir avuç kadar dana bonfile, ya da 3-4 kalem kuzu pirzolası,
Bir tabak zeytinyağlı pırasa,
5-6 adet minik domates,
Bir kase yoğurt ve bir tatlı kaşığı keten tohumu,
Bol su

Ara öğün (şart değil) (15.00)
Bir ufak portakal, veya mevsim meyvesi,
Bir avuç içi kadar tuzsuz yerfıstığı, ya da badem içi (Mümkünse yeni kırılmış olmalıdır)

Akşam yemeği (18.00-19.00)
Balık ızgara,
Kırmızı kuru soğan,
Dilimlenmiş turp ve roka,
Buğulanmış Brüksel lahanası ve rendelenmiş havuç, ya da lahana salatası,
Bir tabak piyaz, ya da zeytinyağlı barbunya


CUMA

Kahvaltı
 (08.00-09.00)
İki yumurta ile hafif ateşte tereyağı ile pişirilmiş omlet,
8-10 adet tuzsuz zeytin,
Bir avuç içi kadar peynir,
Taze maydanoz, tatlı kırmızı biber ve 1-2 adet salatalık,
Şekersiz yeşil çay, ya da sevilen bir bitki çayı,
Bir (ince belli) çay bardağı Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Ara öğün (şart değil) (10.00)
Bir avuç içi kadar ceviz içi (Mümkünse yeni kırılmış)
Bol taze limonlu su, ya da bitki çayı

Öğle yemeği (12.00- 13.00)
Bir porsiyon şiş kebap (Yanında pide, pilav ve patates yenilmeyecek)
Taze yeşilbiber, domates, turp, maydanoz, soğan ve sumak,
Bir kase yoğurt ve bir tatlı kaşığı keten tohumu,
Bol su ya da ayran

Ara öğün (şart değil) (15.00)
Bir elma ve avuç tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmamış ve mümkünse yeni kırılmış)
Taze limon eklenmiş su ya da şekersiz çay

Akşam yemeği (18.00-19.00)
3-4 kalem kuzu pirzolası,
Mevsim salatası (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)
Zeytinyağlı enginar, ya da yoğurtlu semizotu salatası


CUMARTESİ

Kahvaltı 
(08.00-09.00)
Pastırmalı yumurta,
8-10 adet tuzsuz zeytin,
Bir avuç içi kadar peynir  (taze maydanoz, ya da nane ile birlikte)
Şekersiz yeşil çay, ya da sevilen bir bitki çayı,
Bir (ince belli) çay bardağı Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Ara öğün (şart değil) (10.00)
Bir avuç içi kadar ceviz içi (Mümkünse yeni kırılmış)
Taze limon eklenmiş bol su, ya da şekersiz bitki çayı

Öğle yemeği (12.00- 13.00)
Bir porsiyon bonfile ızgara,
Taze yeşilbiber ve domates, ya da kuru soğan,
Yoğurt,
Semizotu ve bir tatlı kaşığı keten tohumu yağı,
Bol su, veya ayran

Ara öğün (şart değil) (15.00)
Bir ufak boy portakal, veya elma,
Şekersiz yeşil çay

Akşam yemeği (18.00-19.00)
Balık ızgara,
Dilimlenmiş beyaz turp,
Bol roka, domates ve taze yeşil soğan ile hazırlanmış salata (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)
İki kibrit kutusu kadar tahin helvası


PAZAR

Kahvaltı 
(08.00-09.00)
Peynirli omlet, ya da pastırmalı yumurta,
Bir avuç içi kadar beyaz peynir,
8-10 adet tuzsuz zeytin,
Tatlı kırmızıbiber, domates ve salatalık,
Şekersiz yeşil çay, ya da sevilen bir bitki çayı,
Bir (ince belli) çay bardağı ceviz içi (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Ara öğün (şart değil) (10.00)
Bir avuç içi kadar ceviz içi (Mümkünse yeni kırılmış),
Taze limon eklenmiş bol su, ya da şekersiz bitki çayı

Öğle yemeği (12.00-13.00)
Bir tabak kuru fasulye, bonfile, veya bir avuç içi kadar biftek. Yanında pilav ve patates yenmeyecek,
Bir adet kuru soğan,
Çoban salatası (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)
Bol su

Ara öğün (şart değil) (15.00)
Bir avuç tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmuş ve mümkünse yeni kırılmış)
Şekersiz çay

Akşam yemeği (18.00-19.00)
Balık ızgara,
Taze yeşil soğan, bol roka ve domates,
Közlenmiş taze kırmızı biber

ÖNEMLİ NOT: Her gün akşam saat 19.00-20.00′den sonra meyve dahil hiçbir şey yenilmemelidir. Bol su, taze limon eklenmiş olarak içilebilir. Mümkünse yatmadan önce 30-40 dakika kadar yürüyüş yapılmalıdır.